روشهای درمان ریزش مو
مو نمادی از زیبایی ظاهر محسوب میشود و هرگونه ضعف و آسیب به آنها می تواند بر روی اعتماد به نفس و روابط اجتماعی ما تأثیر مستقیم داشته باشد. ریزش مو به حالتی می گویند كه به صورت غیرطبیعی و بیشتر از حد نرمال، موها بریزد و موی جایگزین آن رشد نكند. در حقیقت تعادل بین ریختن موی سر و رویش مجدد به هم خورده و از تعداد موهای موجود روی سر به تدریج كاسته می شود. ریزش بیش از اندازه مو مشکلی شایع است که می تواند افراد را در هر سنی تحت تأثیر قرار دهد. ریزش مو به دلایل متفاوتی در زنان و مردان اتفاق میافتد که در صورت عدم درمان به موقع ممکن است به طاسی دائم تبدیل شود. عوامل بسیاری همچون وراثت، استرس، ابتلا به برخی بیماریها، سوء تغذیه و تغذیه نامناسب، استفاده از مواد شیمیایی مانند انواع رنگ مو و موارد بسیار دیگر باعث ضعیف شدن موی افراد میشود. امروزه علاوه بر مراقبت های روزانه ، راهکارهای متعددی برای رشد و تقویت موهای سر در کلینیک ها ارائه می شود که قطعاً تأثیرگذار خواهند بود. روشهای جراحی و غیر جراحی از جمله درمان هایی هستند که می توانید از آنها برای تقویت مو و جلوگیری از ریزش مو استفاده کنید.
- دلایل ریزش مو
- انواع الگوهای ریزش مو
- درمان ریزش مو در زنان
- درمان ریزش مو در مردان
- روشهای درمان ریزش مو
- درمان ریزش مو با دارو
- درمان ریزش مو با داروی خوراکی
- مزوتراپی مو
- میکرونیدلینگ مو
- کاشت مو
- پی ار پی مو
- لیزر تراپی مو
- روش های خانگی درمان ریزش مو
- کدام روش درمانی برای ریزش مو مناسب است
- راهکارهای جلوگیری از ریزش مو
دلایل ریزش مو
ریزش مو می تواند به سبب هر کدام از دلایل زیر ایجاد شود:
- سابقه خانوادگی: شایع ترین علت ریختن موی سر در آقایان و خانمها است که با افزایش سن دیدهمیشود.
- تغییرات هورمونی و بیماریها: تغییرات هورمونهای بدن در بارداری، زایمان و یائسگی میتواند از علل ریزش مو باشد. همچنین برخی بیماریها مانند مشکلات تیروئیدی، کم خونی، لوپوس، عفونتهای قارچی و … نیز میتواند موجب ریزش مو شود.
- تریکوتیلومانیا: یک بیماری روانی است که فرد مدام موهای خود را میکند و موجب ریزش موهایش می شود.
- مصرف داروها و مکملها: داروهایی که برای درمان سرطان، بیماریهای قلبی، روماتیسم مفصلی و فشار خون بالا مورداستفاده قرار میگیرند، ممکن است موجب ریزش شوند.
- آسیب مستقیم به موها: مدلدادن و فرمدادن به مو در مدتهای طولانی میتواند موجب کاهش رشد مو شود. برای مثال کشش زیاد مو، بافتهای محکم مو، استفاده از فرکنندهها، لختکردن مو، مواد شیمیایی و قرار دادن ژل حالت دهنده مو روی سر به مدت طولانی، گرمای زیاد و … همگی موجب ریزش میشوند. درمان مو با روغنهای گرم به صورت دائم نیز میتواند موجب التهاب فولیکول های مو شود.
- محصولات بهداشتی نامناسب: استفاده از محصولات بهداشتی بدن به خصوص محصولات مراقبت از موی مناسب و بی کیفیت هم یکی از علل ریزش مو هستند.
- اشعه درمانی در سر
- شیمی درمانی
- موقعیتهای پراسترس: معمولاً ریزش ناگهانی در موقعیتهای پر استرس موقتی است.
- افزایش سن
- کاهش وزن شدید
- بیماریهای خاص مثل دیابت، اختلالات تیروئید و لوپوس
همچنین بخوانید : اطلاعات جامع درباره کاشت موی طبیعی با بیشترین تراکم
انواع الگوهای ریزش مو
الگوی ریزش موی مردانه
- عقب نشینی خط رویش مو : عقب نشینی خط رویش مو که از قسمت جلوی سر آغاز می شود و اگر وسعت ریزش زیاد باشد، به تاج سر می رسد و ممکن است قسمت جلوی سر به طور کامل طاس و خالی از مو شود.
- نارک شدن موهای فرق سر : ریزش مو با نازک شدن موهای فرق سر یا تاج سر آغاز شود و ریزش می تواند تا جایی ادامه پیدا کند که به قسمت جلوی سر برسد و طاسی منطقه ای در قسمت بالای سر ایجاد شود.
- نازک شدن کلی موها : به ندرت پیش می آید که تمام موهای سر به طور یکنواخت و یکدست نازک شوند و ریزش پیدا کنند.
انواع الگوی ریزش موی زنانه
- نوع I :مقدار کمی از نازک شدن است که از قسمت شما شروع میشود.
- نوع II:شامل گسترده شدن قسمت و افزایش نازک شدن قسمت اطراف آن است.
- نوع III: در سراسر منطقه نازک است و ناحیه دید در بالای پوست سر شما وجود دارد.
درمان ریزش مو در زنان
روشهای موضعی و تقویتی :
ماینوکسیدیل: محلول یا شامپو ماینوکسیدیل که هر روز بر روی پوست سر باید مالید.
ویتامین درمانی: پکیج درمانی است که شامل انواع ویتامین های مناسب برای رشد و تقویت مو است و از ریزش مو جلوگیری میکند و باید حتماً طبق نظر پزشک و مصرف شود.
مزوتراپی : یک روش غیر تهاجمی است که در آن ترکیبهای خاصی در لایه های سطحی پوست تزریق میشود. این مواد در زیر لایه اپیدرم پوست تزریق شده تا به بافت هدف برسند. ترکیب تزریقی میتواند شامل مواد بسیاری باشد که بر اساس نیاز افراد، میتوان آن را برای هر بیماری بهصورت خاص تهیه نمود. ترکیب این مواد تزریقی میتواند شامل مواد معدنی، ویتامینها، اسیدهای آمینه، اسیدهای نوکلئیک و کوآنزیم ها باشد.
لیزر تراپی : یکی دیگر از راههای درمان ریزش مو و تقویت مو لیزر تراپی یا لیزر سرد است. که با سطح انرژی و جریان کم و اثر بخشی بالا صورت میگیرد. در این روش، جراحی انجام نخواهد شد و به بافت و بازسازی ریشه مو و تقویت آن کمک میشود و باعث میشود موها ضخیم تر، با کیفیت ساقه اضافه، بدون ریزش و براق تر شود.
تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) : یکی از روشهای درمان ریزش مو تزریق پلاسمای غنی از پلاکت است. در این روش پلاسمای غنی از پلاکت به پوست سر تزریق میشود. این روش به ترمیم مو کمک میکند. تزریق پلاکت یا (PRP) باعث کاهش ریزش مو و بهبود تراکم و قطر مو میشود.
هورمون درمانی : درصورتی که ریزش مو به علت عدم تعادل هورمونی باشد، معمولاً از هورمون درمانی برای توقف ریزش مو استفاده میشود. از داروهای ضدبارداری یا هورمون استروژن و پروژسترون برای درمان ریزش مو در زنان استفاده میشود. داروهای ضدآندروژن مانند اسپیرولاکتون نیز برای درمان ریزش مو مورد استفاده قرار میگیرند. آندروژنها هورمونهای مردانه هستند که در برخی زنان مبتلا به تنبلی تخمدان، سرعت ریزش مو را تسریع میکنند. داروهای ضدآندروژن، تولید هورمون مردانه را متوقف میکنند و از ریزش مو در زنان جلوگیری میکنند.
کاشت مو: در برخی موارد که فرد به هیچگونه درمانی پاسخ نمیدهد ممکن است از کاشت یا پیوند مو استفاده شود. در این روش از قسمتهای سالم مو برداشته میشود و به قسمتهای کمتراکم یا خالیتر پیوند زده میشود.
درمان ریزش مو در مردان
- داروهای هورمونی: برای درمان ریزش مو بعد از زایمان، پزشک از داروهای هورمونی استفاده می کند. استفاده از محلول های تقویتی و آمپول های بیوتین بپانتن از روش های رفع ریزش مو می باشند.
- ماینوکسیدیل : ماینوکسیدیل، برای رشد مجدد موها مناسب است. این دارو برای درمان ریزش موی سکه ای، تلوژن افلوویوم و آناژن افلوویوم مناسب است.
- اسپیرونولاکتون: این دارو برای رفع ریزش مو در خانم های مبتلا به تنبلی تخمدان مناسب است.
- کتوکونازول: ریزش موی به دلیل التهاب، با مصرف این دارو درمان می شود.
- فیناستراید: برای درمان طاسی مردانه کاربرد دارد.
- میکرونیدلینگ مو: در روش میکرونیدلینگ از سوزن های کوچک استفاده می شود و پوست به تولید کلاژن و به اصلاح کلاژن سازی بیشتر تحریک می شود. همین مسئله می تواند در پوست سر هم عمل کرده و با اختلال در سطح اپیدرم، رشد مو را بیشتر کرده و نیز سبب جلوگیری از ریزش مو شود.
- مزوتراپی مو: با انجام مزوتراپی مو می توان قسمت هایی از پوست سر که دچار طاسی و یا موی کمتری دارند، را درمان کرد. با تزریق مواد مغذی مانند اسید هیالورونیک، ویتامین ها و مواد معدنی به زیر پوست می توان باعث رشد و تقویت فولیکول مو شد.
- پی آر پی مو (PRP مو): استفاده از پی آر پی یک روش غیر جراحی درمان ریزش مو است. در این روش مانند فرآیند خون گیری عادی از فرد خون گرفته می شود و با استفاده از دستگاه سانتریفیوژ گلبول های قرمز و پلاسمای خون از هم جدا می شوند. پلاکت های موجود در پلاسمای خون فعال شده و می تواند سبب تحریک و رشد فولیکول های مو شود.
- کاشت مو:کاشت مو روشی است که در آن جراح پلاستیک یا پوست، مو را به ناحیه طاس سر منتقل میکند. جراح، معمولاً موها را از پشت یا کنار سر به جلو یا بالای سر میبرد. کاشت مو در مطب پزشک و تحت بیحسی موضعی انجام می شود.
روشهای درمان ریزش مو
جهت درمان ریزش مو، در ابتدا پزشک به بررسی علت ریزش مو می پردازد تا با درمان آن بیماری یا عارضه، ریزش مو درمان شود، به عنوان مثال، اگر ریزش مو در اثر تغییرات هورمونی در بدن باشد، با تجویز داروهای هورمونی و تنظیم سطح هورمون های فرد، ریزش مو متوقف خواهد شد. در ادامه به سایر روش های درمانی ریزش مو پرداخته شده است
درمان ریزش مو با دارو
- داروهای ضد آندروژن
- ماینوکسیدیل
- فیناستراید
- کتوکونازول
- اسپیرونولاکتون
- داروهای مقابله با عفونتهای قارچی
- داروهای کنترل یائسگی
- کورتیکو استروئید
درمان ریزش مو با داروی خوراکی
- مولتی ویتامین ها
- قرص اسپیرنولاکتون
- کورتیکواستروئیدها
- فیناستراید یا پروپشیا
- قرص آهن
مزوتراپی مو
مزوتراپی مو راهی درمانی است که با تزریق در بخش میانی پوست سر انجام می شود. در مزوتراپی مو همه ویتامین ها، مواد معدنی، پروتئین و غیره با سوزن های بسیار نازک به سر تزریق میشوند. در داروهای مزوتراپی مو که باعث افزایش گردش خون نیز میشوند، ویتامین های تغذیه کننده ریشه مو و آنتی اکسیدان ها، مستقیماً با سوزن های 2 یا 4 میلی متری به ریشه مو تزریق خواهند شد. از آنجایی که مواد مزوتراپی در دوزهای کوچک به ریشه مو تزریق میشوند، هیچ خطری بیمار را تهدید نمیکند و نتیجه به سرعت قابل مشاهده است.
میکرونیدلینگ مو
میکرونیدلینگ مو جزء روش های جدید و مؤثر برای رفع مشکلات مو است میکرونیدلینگ مو یک روش درمانی است که برای افزایش رشد موها و بهبود کیفیت موهای موجود استفاده میشود. در این روش، یک دستگاه کوچک به نام میکرونیدل که از سوزنهای بسیار نازک تشکیل شده است به پوست سر فشار میآورند و مواد مغذی مانند ویتامینها به پوست و موها تزریق میکنند. این روش به عنوان یک راهکار برای مشکلاتی مانند ریزش مو و موهای نازک و ضعیف مورد استفاده قرار میگیرد. با تحریک پوست سر و افزایش ترکیبات مغذی، میکرونیدلینگ مو میتواند به بهبود رشد موها و افزایش ضخامت و قوام آنها کمک کند.
کاشت مو
کاشت مو یکی از روش های درمانی مو می باشد که موهای شما را از ناحیه ای از سر که دارای تراکم موی بیشتری می باشد به ناحیه دیگر منتقل می کند تا تمامی سطح سر شما دارای تراکم یکسانی از مو باشد. تکنیکها و روشهای مختلفی برای کاشت مو وجود دارد که میتواند به تنهایی یا ترکیبی انجام شود تا نتایج زیبایی بهتری حاصل شود.
پی ار پی مو
پی آر پی مو از جدیدترین روش های درمانی برای جلوگیری از ریزش مو و تقویت آن است. پی آر پی، مخفف عبارت Platelet-rich plasma یا پلاسمای غنی از پلاکت است که از خون فرد تحت درمان استخراج می شود و به پوست سر وی تزریق می شود. در طی این فرایند که معمولاً تا حداکثر یک ساعت زمان می برد، خون بیمار در دستگاه سانتریفیوژ و با دور معین، سانتریفیوژ شده و پلاسمای غنی از پلاکت آن از دیگر بخش های خون جدا می شوند. سپس توسط سرنگ هایی با سوزن های مخصوص و بسیار باریک به پوست سر فرد تزریق می شوند.
لیزر تراپی مو
دستگاه های لیزرتراپی از لیزرهایی با سطح انرژی نوری و جریان کم که خاصیت درمانی دارند، برای رفع مشکل ریزش مو بهره می برند. نحوه ی تأثیرگذاری لیزر بر روند رشد موها مشابه با بیوتراپی نوری است. این متد با سطح انرژی و جریان کم همراه با اثر بخشی بالا صورت می گیرد.
روش های خانگی درمان ریزش مو
- تغذیه سالم و استفاده از مواد غذایی که به رشد و تقویت موها کمک میکنند، مانند غذاهایی که شامل ویتامینهای A و C، آهن و پروتئین هستند.
- استفاده از شامپو و محصولات مراقبتی برای موها، که حاوی مواد معدنی و ویتامینها هستند و موها را از شکنندگی و آسیب دیگر محافظت میکند. استفاده از شامپوهایی که در فرمولاسیون آنها از مواد طبیعی مانند آلوئه ورا، نعناع و چای سبز استفاده شده است، میتواند به بهبود سلامت موها و پیشگیری از ریزش آنها کمک کند.
- مصرف مکملهای تغذیهای که حاوی موادی مانند روغنهای غنی از اسیدهای چرب، اسیدفولیک و بیوتین هستند، میتواند به رشد موها و پیشگیری از ریزش آنها کمک کند.
- مصرف داروهایی که به توسط پزشک تجویز شده و برای افرادی که با مشکل ریزش مو مواجه هستند، مناسب هستند.
کدام روش درمانی برای ریزش مو مناسب است؟
اگر به دنبال یک راه دائمی برای درمان ریزش موی سر خود هستید قطعاً کاشت موی طبیعی میتواند یکی از بهترین روشها باشد. از طرفی اگر به دنبال یک راه غیرجراحی هستید لیزر درمانی و استفاده از ماینوکسیدیل موضعی هم میتواند یکی از بهترین راههای برای درمان ریزش موی سر باشد. در نهایت برای آنکه مشخص کنید کدام یک از روشهای جلوگیری از ریزش موی سر برای فرد مناسب است، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک با توجه به نوع پوست شما، شرایط بدنی، نوع ریزش موی سر و… میتواند بهترین راه را برای درمان ریزش مو به شما معرفی کند.
راهکارهای جلوگیری از ریزش مو
ریزش مو یکی از مشکلات شاغل بسیاری از افراد است و بسیاری از عوامل همچون تغذیه نامناسب، استرس، برخی بیماریها و عوامل ژنتیکی میتواند باعث آن شود. برای پیشگیری و درمان ریزش مو روشهای مختلفی وجود دارد، بهعنوان مثال:
- تغذیه مناسب: مصرف غذاهای سرشار از پروتئین (مانند ماهی، گوشت، تخم مرغ)، ویتامینها (به خصوص ویتامینهایA، C، D، و گروهB)، مواد معدنی مانند زینک و آهن، که برای رشد سالم مو ضروری هستند.
- ماساژ پوست سر: ماساژ منظم پوست سر با روغنهای طبیعی مانند روغن نارگیل، زیتون، یا جوجوبا میتواند به بهبود گردش خون و تقویت فولیکولهای مو کمک کند.
- استفاده از ماسکهای مو: استفاده از ماسکهای خانگی مانند ماسک زرده تخم مرغ، ماست، عسل، و آلوئه ورا برای تغذیه و تقویت مو.
- کاهش استرس: تمرینات کاهش استرس مانند یوگا، مدیتیشن، و تمرینات تنفسی میتوانند به کاهش استرس که یکی از عوامل مؤثر در تقویت مو است، کمک کنند.
- جلوگیری از آسیب های حرارتی و شیمیایی: کاهش استفاده از ابزارهای حرارتی مانند سشوار و اتوی مو، و محدود کردن استفاده از مواد شیمیایی مانند رنگ مو.
- شستشوی منظم و ملایم مو: استفاده از شامپوهای ملایم و نرمکنندههای مناسب برای نوع موی خود و شستشوی مو با آب ولرم (نه خیلی گرم).
- اجتناب از کشیدن موها: پرهیز از سبکهای مو که فشار زیادی به ریشههای مو وارد میکنند، مانند دم اسبی بسیار سفت یا بافتهای تنگ.
- نوشیدن آب کافی: هیدراتاسیون کافی برای حفظ سلامت کلی بدن و همچنین تقویت مو ضروری است.
- کاهش مصرف مواد مضر: کاهش مصرف سیگار و الکل که میتوانند به سلامت مو آسیب برسانند.
در کلینیک پوست و زیبایی دکتر اکبر مزروعی علاوه بر کاشت مو و ابرو ، تزریق ژل ، بوتاکس و چربی نیز با بهترین نتایج قابل انجام می باشد. لطفا جهت کسب اطلاعات بیشتر و هماهنگی با این مرکز، از طریق تماس با شماره تلفن 33292300 - 031 اقدام فرمایید.
آدرس : اصفهان ، خانه اصفهان ، میدان نگهبانی ، ساختمان خاطره ، طبقه دوم بانک سپه ، واحد 5
تلفن : 33292300
درباره این موضوع مطالب بیشتری بخوانید
- بهبود رشد موها با لیزر کم توان تاریخ انتشار : 1402-08-30تاریخ بروز رسانی : 1402-09-18
نظرات کاربران درباره این مطلب :
این فرم صرفا جهت دریافت نظرات ، پیشنهادات و انتقادات کاربران در مورد مطلب فوق میباشد .
به سوالات پزشکی در این بخش پاسخ داده نمیشود .
از ارسال پیام های تبلیغاتی در این بخش خودداری نمایید .
حداکثر طول مجاز برای متن پیام 500 کاراکتر است .